Kladdkaka i långpanna med inkokta clementiner

Serverar: 20 portioner

Rutorna går utmärkt att frysa. Om det blir några kakor kvar!

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 12 dl Dansukker strösocker
  • 2 msk Dansukker vaniljsocker Fairtrade
  • 1 tsk salt
  • 3 dl kakao
  • 6 dl mjöl
  • 400 g smält smör
  • Tillbehör
  • 10 clementiner
  • 5 dl Dansukker vit sirap
  • 3 dl vatten
  • 3 kanelstänger
  • 9 stjärnanis
  • 2 msk Dansukker vaniljsocker Fairtrade
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Rör ägg och socker poröst. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen.
    3. Tillsätt det smälta smöret.
    4. Häll upp i långpanna med smort bakplåtspapper.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter i 175°.
    6. Tillbehör: Skala clementinerna noga, dra bort så mycket av det vita som möjligt. Dela clementinerna i klyftor. Blanda vit sirap, vatten och kryddor i en gryta och koka upp. Lägg i clementinerna och stäng av värmen på plattan men låt grytan stå kvar tills det kallnat.
    7. Servera kakan med clementinerna och lite vispad grädde. Rutorna går utmärkt att frysa. ----------------------------------------------------------------------------------- Vill du inte ha clementiner till kakan, kan du lyxa till den med kokostosca:
    8. 600 gram kokosflingor 5 dl Dansukker Strösocker 3 dl Dansukker Ljus Sirap 5 dl vispgrädde 200 gram margarin
    9. Blanda samman ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter. Bre smeten på kakan efter 25 minuter och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna innan kakan skärs i rutor. Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben