Kladdkaka med daim i långpanna

Serverar: 30 portioner

Lättlagad kaka som alltid blir omtyckt.

Ingredienser

  • 9 dl socker
  • 6 ägg
  • 4,5 tsk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 9-12 msk kakao
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 300 g smält smör eller margarin
  • 2 dubbeldaim, hackade
  • Instruktioner

    1. Alla ingredienser rörs samman till en jämn smet.
    2. Häll smeten i en långpanna med smörat bakplåtspapper i botten.
    3. Gräddas i nedre delen av ugnen i 150-175 gr, ca 35 minuter.
    4. Ca 10 minuter innan kakan är klar strös den hackade daimen över.
    5. Kakan är lättare att skära upp om den får svalna först.
    6. Det går lika bra att göra kakan i en rund form med avtagbar botten. Dela då mängden av ingredienserna med 3.
    7. Variation: Kakan blir även väldigt god om man blandar i 3 dl hackade hasselnötter i smeten istället för daimen på.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (3)

    leolina 3 juli 2011

    lätt o gott!!

    snuttan3 28 oktober 2014

    Super god

    khelena 29 juli 2015

    Bakade till nästan 90 pers och den var väldigt populär!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben