Muscovadopannacotta med inkokta clementiner

Tänkte göra denna som efterrätt på juldagen :-)

Ingredienser

  • 1 ½ gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • Inkokta clementiner
  • 3 ½ dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • ½ vaniljstång, delad på längden
  • 4 clementiner
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinet i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull. Tillsätt grädde och socker. Koka upp. Tillsätt de urvridna gelatinbladen och ta genast kastrullen från värmen. Låt stå en stund och dra, för att få fram vaniljen innan allt silas genom en finmaskig sil. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen.
    2. Koka upp vatten, socker och kryddor. Skala och klyfta clementinerna, tillsätt dem och låt dem sjuda försiktigt i 3 minuter. Häll över allt i en bunke och låt svalna en stund innan den ställs i kylen. Kan med fördel göras dagen innan. Servera pannacottan med clementinerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben