Inkokt makrill med ättika

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Svärmors gamla recept, som hon använde när fångsten varit god och ordentliga kylmöjligheter saknades.

Ingredienser

  • 1 kg makrill
  • Lag
  • 1 l vatten
  • 2 msk ättikssprit 12%-ig
  • 3 msk socker
  • 1 msk salt
  • 2 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 kvistar dill
  • Instruktioner

    Rensa fisken och ta bort huvud och fenor. Skölj. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Koka upp lagen och lägg i fiskbitarna och låt sakta koka i 10 minuter. Låt kallna. Servera med kokt potatis och stuvad spenat eller som tilltugg till kvällsmackan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben