Spansk marinerad makrill

Marinerad makrill som äts varm men kan även ätas kall. Utmärkt på buffébordet.

Ingredienser

  • 4 makrillfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Marinad
  • 1 burk grillad, marinerad paprika 290 g
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 stjärnanis
  • ½ msk gula senapsfrön
  • ½ pkt saffran
  • 2 dl olivolja
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 2 krm timjan
  • 1 citron, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Tärna de grillade paprikorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs stjärnanis, senapsfrön, saffran och vitlök i lite av olivoljan utan att vitlöken bränns. Tillsätt resten av oljan, vinäger, socker, timjan, citronskal och den hackade paprikan. Hetta upp och låt sedan kallna.
    2. Häll marinaden över makrillen och låt marinera i 4-8 timmar i kylen. Ta upp makrillen ur marinaden. Salta och peppra. Stek makrillen 1-2 minuter per sida i en het stekpanna. koka upp marinaden och låt koka i 3 min. Halvera ev makrillen och häll över lite av den varma marinaden. Servera genast med rostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben