Kladdkaka med plopp

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod kladdkaka :P

Ingredienser

  • 100 g smör/margarin
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g plopp
  • Instruktioner

    Gör så här: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner detta i ägg- och sockersmeten. Häll ner smöret i smeten och blanda väl. Hacka ploppen i bitar (varje ruta i 4 bitar, underlättar om ploppen är kylskåpskall) och rör försiktigt ner detta i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader, ca 20 min

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben