Kladdkaka med polka-chokladgrädde

Serverar: 8-10 portioner

En klassisk kladdkaka med spännande chokladgrädde med smak av polkagris...en höjdare!!

Ingredienser

  • 200 g Arla svenskt smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 ½ dl Arla vispgrädde
  • 1 ½ msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • 200 g polkachoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret.
    3. Vispa ägg och socker och blanda med chokladsmeten. Rör ner mjöl och salt.
    4. Häll smeten i smord och bröad form med löstag bar kant, ca 24 cm i diameter.
    5. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna. Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Hacka chokladen, vänd ner den i grädden och bred på kakan.
    6. Tips! Använd gärna Arla Köket smaksatt vispgrädde choklad. Då behöver du bara vispa grädden och blanda ner den hackade chokladen.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    picknickmacka 30 december 2010

    Bäst för dig att det blir gott eftersom vi ska bjuda på det på nyår;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben