Kladdkaka med smak av kaffe
Den här kladdkakan tar dig till oanade höjder ;)
Den är av den mest kladdiga sorten, men ack så god.
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
200 g margarin
200 g ljus blockchoklad
2 dl vetemjöl
3 msk kokt kaffe
2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Smält margarinet i en kastrull och bryt sedan ner blockchokladen. Rör om väl så det smältes samman.
- Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda sedan i vetemjöl, vaniljsocker, kaffe och det smälta margarinet med blockchokladen i. Klä sedan en rund form med avtagbar kant (26 cm i diam) med bakplåtspapper. Gräddas på nedersta falsen i 175 grader i exakt 28 minuter. Kakan ska vara kladdig.
- Kakan ska sedan med fördel förvaras i kylen minst 5 timmar innan den avnjutes, helst gärna dagen efter. Och med en klick vispgrädde eller vaniljvisp.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Hej! Ja den var otrolig kladdig och god. Tar hem den på en gång och sätter den på mina favoriter. Jag sätter en femma på den. Kramiz
Tack så mycket för det :) kram
Bakade denna igår, hade en form som var något mindre så därför fick den stå inne ett par minuter längre, men kladdig var den! Jättegod, tror dock att jag nästa gång ska använda mörkare choklad av typen marabou med ca 40% kakao. Men enkel och god var den, kommer göra om den!