Kladdkaka med snickers

Tid: 45 minuter

Älskar Snickers och fick för mig att det skulle vara gott i en kladdkaka så jag tog mitt vanliga kladdkakerecept och la till Snickers. Populärt hos alla gästerna! Jag gjorde den glutenfri och det gick alldeles utmärkt!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • 1 dl farin strö
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
  • 2 Snickers
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Knäpp fast ett bakplåtspapper i botten av en springform. Om formen inte är i teflon kanske kanterna behöver smörjas och bröas.
    2. Smält smöret och rör ihop med alla ingredienser utom Snickersbitarna. Det går bra att göra allt i kastrullen. Häll sedan smeten i formen.
    3. Dela Snickersbitarna på längden och sedan på andra ledden till ca 12 småbitar per bit.
    4. Fördela Snickersbitarna på smeten och grädda på nedersta falsen i ugnen 15 minuter.
    5. Lossa kakan från kanten och vänd upp den på ett fat. Dra försiktigt bort bakplåtspappret och vänd tillbaka kakan på det fat som den ska serveras från.
    6. Servera gärna kakan med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben