Kladdkaka med tryffelkräm

En försvinnande god kladdkaka som smälter i munnen.

Ingredienser

  • Kladdkakan
  • 175 g smör
  • 175 g mörk choklad
  • 2 dl socker
  • 3 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 äggvitor
  • Tryffelkräm
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 1½ msk florsocker
  • 1 msk socker
  • 100 gram mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Kladdkakan: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen. Rör tills chokladen smält.
    2. Blanda i socker och äggulor under kraftig omrörning. Tillsätt vaniljsocker och mjöl och rör om.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en smord form med avtagbara kanter och grädda i ca 20 minuter. Låt kallna.
    4. Tryffelkrämen: Koka upp grädde, smör, florsocker och socker. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör till en slät kräm och bred över kakan.
    5. Låt stå i kylen fram till servering. Garnera med frukt.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben