Kladdkaka med tryffeltäcke

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Fick denna underbara kladdkaka på jobbet.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4-5 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 gram smält smör
  • Tryffel
  • 300 gram valfri mjölkchocklad
  • ½-3/4 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred sen ut det i rund form (smord och bröad). Ställ in i ugnen ca 20 min. Den ska vara lite lös i mitten. Ställ den sen i kylskåpet tills den svalnat. Under tiden börjar du med tryffeltäcket. Smält chokladen på låg värme över vattenbad. Rör om och tag bort från värmen. Rör sedan ner grädden (ovispad). Rör tills du fått en slät och jämn smet. Häll sedan över kakan och ställ svalt.
    2. Jag hade även vispad grädde och färska bär på.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben