Kladdkaka med vit och mörk choklad
Väldigt god kaka med kombinationen vit och mörk choklad.
Testa och ni kommer njuta av denna, det gjorde jag.
Ingredienser
200 g smör
100 g vit blockchoklad
100 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 vaniljstång
Instruktioner
- 1. Smält vit choklad med hälften av smöret över vattenbad. Smält sedan mörk choklad över vattenbad i en egen bunke med resten av smöret. Ställ sedan den smälta chokladen åt sidan och låt svalna till fingervarmt om det behövs.
- 2. Ta fram två bunkar, knäck två ägg i varje bunke och lägg i 1 dl socker i varje. Rör tills den blir lite luftig.
- 3. Gröp ur en halv vaniljstång och lägg i en av bunkarna med äggblandning.
- 4. Ta ytterligare en bunke för de torra varorna och blanda i vetemjöl och bakpulver (kanelen tillsätts senare).
- 5. Häll den smälta vita chokladen i bunken med vaniljstången och rör om. Blanda därefter i omkring hälften av mjölblandningen och blanda ordentligt utan att vispa.
- 6. Häll den smälta mörka chokladen i den andra äggblandningen och rör om. Ta sedan kanel och blanda i resten av mjölblandningen innan du tillsätter den i äggblandningen med den mörka chokladen.
- 7. Ta en avlång form (eller en rund 20x25 cm) och smöra och lägg i kokosflingor (ströbröd går också bra).
- 8. Häll först ner blandningen med mörka chokladen och häll sedan över den vita chokladblandningen. Låt stå i ugnen på 225 grader i ungefär 10 min, ta sedan ut och låt stå i kylskåp över natten!
Liknande recept
Kommentarer (5)
Mmmmmmm jag instämmer,den är kanongod.
Den här har jag bakat två gånger, varav en av gångerna till ett födelsedagsfirande där massor av folk avnjöt den. Den blev populär, många tyckte väldigt mycket om den!
Den ger bara MMMMMMMMMMMMM- smak
Kan man bara ta vit choklad och skippa mörka chokladen?
Hej jollo10!! Det går säkert bra med bara vit choklad men det e ju kombinationen av vit å mörk som blir så god..Men du kan ju byta ut den mot ljus choklad om det är så ni inte gillar mörk..För det funkar nog utmärkt..Annars så funkar säkert bara vit choklad bra... MVH moniccy:)