Detta är en klassisk kladdkaka.
Man kan skära den i rutor för att få den att se finare ut.
Om kakan går sönder t.ex kan detta vara ett bra tips.
För alla chokladälskare som jag. Går snabbt att göra!
Ingredienser
150g smält smör eller margarin
3dl socker
2 ägg
1dl cacao
2tsk vanillinsocker
1½ dl mjöl
1krm salt
½ dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175gr
- smörj en rund form eller gör som som jag och använd ungpapper i formen.
- Sätt smöret i en liten kastrull så smältning.
under tiden vispa ägg och socker poröst.
(ca 4, 5 min med elvisp o 10min för hand. Smeten skall bli nästan vit och fluffig).
- lägg till mjölk.
- föbered alla torra ingredienser i en annan skål o rör ihop. (detta kan även förberedas i början).
Häll den torra satsen i smeten och rör ihop.
Lägg till sist till det smälta smöret.
- Häll i allt i formen och grädda mitt i ugnen 10-20 min beroende på hur kladdig ni önskar den.
Liknande recept
Kommentarer (0)