Kladdkaka -rutor

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är en klassisk kladdkaka. Man kan skära den i rutor för att få den att se finare ut. Om kakan går sönder t.ex kan detta vara ett bra tips. För alla chokladälskare som jag. Går snabbt att göra!

Ingredienser

  • 150g smält smör eller margarin
  • 3dl socker
  • 2 ägg
  • 1dl cacao
  • 2tsk vanillinsocker
  • 1½ dl mjöl
  • 1krm salt
  • ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175gr
    2. smörj en rund form eller gör som som jag och använd ungpapper i formen.
    3. Sätt smöret i en liten kastrull så smältning. under tiden vispa ägg och socker poröst. (ca 4, 5 min med elvisp o 10min för hand. Smeten skall bli nästan vit och fluffig).
    4. lägg till mjölk.
    5. föbered alla torra ingredienser i en annan skål o rör ihop. (detta kan även förberedas i början). Häll den torra satsen i smeten och rör ihop. Lägg till sist till det smälta smöret.
    6. Häll i allt i formen och grädda mitt i ugnen 10-20 min beroende på hur kladdig ni önskar den.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben