Kladdkaka special

En kladdkak med inbyggd chokladsås. Gräddas ca. 10 minuter. Ätes till glass. Otroligt gott.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g blockchoklad, mörk
  • 200 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smält blockchokladen och smör. Det går bra att använda ljuschoklad men kakan blir då också ganska ljus. (Jag funderar att kanske prova vit choklad någon gång.)
    2. Vispa ägg och socker pösigt.
    3. Rör i vetemjöl och bakpulver i äggblandningen och blanda sedan i den smälta chokladen och smöret. Häll smeten i en form. Grädda i ugn i 225 grader i ca. 10-12 minuter (inte mer). Den ska vara lös. (Om du använder en sockerkaksform med löstagbara kanter ÖPPNA DEN INTE.) Serveras direkt

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben