En kladdkak med inbyggd chokladsås. Gräddas ca. 10 minuter. Ätes till glass. Otroligt gott.
Ingredienser
4 st ägg
2 dl socker
200 g blockchoklad, mörk
200 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Instruktioner
Smält blockchokladen och smör. Det går bra att använda ljuschoklad men kakan blir då också ganska ljus. (Jag funderar att kanske prova vit choklad någon gång.)
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör i vetemjöl och bakpulver i äggblandningen och blanda sedan i den smälta chokladen och smöret.
Häll smeten i en form. Grädda i ugn i 225 grader i ca. 10-12 minuter (inte mer). Den ska vara lös. (Om du använder en sockerkaksform med löstagbara kanter ÖPPNA DEN INTE.) Serveras direkt
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli