Kladdkakor med kokostäcke

Serverar: 15-25 portioner

Tid: 30 minuter

Man kan inte avstå från dessa läckerbitar!

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 200 g ljus blockchoklad
  • Kokostosca
  • 2 dl kokos
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till kladdkakan. Bred ut smeten på smord och bröad mindre plåt och grädda i 175º i ca 20 min
    2. Gör toscasglasyren under tiden. Smält margarin eller smör (vilket du vill) i en kastrull Tillsätt övriga ingredienser.
    3. Värm blandningen försiktigt under omrörning tills den börjar tjockna. Får glasyren koka för mycket kan den lätt sockra sig
    4. Bred glasyren över kakan. Sätt in den lite högre upp i ugnen och grädda tills glasyren fått färg, ca 10 min Låt kakan svalna.
    5. Smält blockchokladen och bred över kakan.
    6. Skär kakan i bitar, ca 2 ½-3 cm stora, när den svalnat.
    7. Ät och njut! Perfekt till en kopp kaffe efter maten eller som bara godis! Går alldeles utmärkt att ha i frysen. Är lika goda när de är lite kalla, men annars tinar de fort.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    dahlberg56 24 mars 2009

    hur mycket blockchoklad ska jag smälta.Och hur stor plåt ska jag ha?????????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben