Kladdkaksmuffins med choklad

Serverar: 12 portioner

Mums!!!

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 300-400 g choklad (t ex Marabou Daim, apelsinkrokant eller mintkrokant)
  • Instruktioner

    Smält fettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt fettet i äggsmeten och blanda mjölet med kakao, salt och vaniljsocker, tillsätt sedan även det. Lägg undan 20 chokladrutor och hacka resten i mindre bitar. Lägg chokladhacket i smeten och rör runt med en sked. Häll upp i formar och grädda i 200°C, 10-15 min i mitten av ugnen. När de är gräddade, lägg en ruta choklad på varje muffins och låt smälta.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anluk 22 januari 2009

    Har själv gjort dessa i helgen fast hade nougat över istället. kanon!

    vickelind 14 oktober 2009

    Hur goda som helst!!!! Enkelt o gott, precis som det ska vara.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben