Kladdmuffins med choklad
Serverar:
20 portioner
Kladdmuffins som serveras med vaniljgrädde en smidig dessert
Ingredienser
200 g mörk choklad, t ex Marabou
200 g smör
3 dl rårörsocker
4 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
Vaniljgrädde
Lika delar crème fraiche och vispgrädde, smaksatt med lite vanilj
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°
Smält chokladen i en skål i vattenbad. Lägg i smöret och smält i chokladen. Rör om.
Vispa ihop socker och ägg. Tillsätt chokladblandningen och mjölet.
Blanda och häll i muffinsformar nästan ända upp.
Grädda mitt i ugnen 15 minuter, inte längre, de ska vara kladdiga inuti.
Låt svalna och servera som dessert med en klick syrlig vaniljgrädde.
Njut!
Liknande recept
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Moussetårta med choklad och mango
4.6
1
33
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Kladdmuffins
4.9
16-20
6
Ankis Choklad cookies
4.9
24
2
Ankis Choklad cookies
4.8
24
3
Chokladig kladdtårta med crisp
5
10-12
4
Banankaka med choklad och hasselnötter
3.3
1 h
10
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!