Kladdmuffins med choklad

Serverar: 20 portioner

Kladdmuffins som serveras med vaniljgrädde en smidig dessert

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad, t ex Marabou
  • 200 g smör
  • 3 dl rårörsocker
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • Vaniljgrädde
  • Lika delar crème fraiche och vispgrädde, smaksatt med lite vanilj
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Smält chokladen i en skål i vattenbad. Lägg i smöret och smält i chokladen. Rör om.
    3. Vispa ihop socker och ägg. Tillsätt chokladblandningen och mjölet.
    4. Blanda och häll i muffinsformar nästan ända upp.
    5. Grädda mitt i ugnen 15 minuter, inte längre, de ska vara kladdiga inuti.
    6. Låt svalna och servera som dessert med en klick syrlig vaniljgrädde.
    7. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben