Dem här är så sjukt goda och enkla att göra. Av alla muffins är detta nog dem godaste jag nånsin ätit! Om man spritsar frostingen fint och toppar med något fint strössel blir dem grymt söta.
Ingredienser
2 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smör
Frostingen
75 g vit choklad
130 g mjukt smör
150 g cream cheese
2 dl florsocker
Ev några droppar valfri karamellfärg (jag använde röd)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och ställ det åt sidan.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda samman alla torra ingredienserna för sig ordentligt.
Rör snabbt ner i äggsmeten och häll sedan ner smöret. Rör inte för mycket, utan bara precis så det blir blandat, för annars försvinner det "fluffiga" ur smeten och då blir muffinsarna inte lika bra.
Klicka ut smeten i formar och grädda längst ner i ugnen i ca 10 minuter. Muffinsarna ska vara kladdiga när de tas ut.
Låt dom sedan stelna i kylskåp.
Frostingen:
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna.
Vispa smöret med en elvisp så att det blir krämigt. Vispa/rör sedan ner övriga ingredienser.
Ställ in i kylen ett tag så att frostingen stelnar en aning innan den spritsar på kladdkakemuffinsarna.
TIPS ! När muffinsarna har stelnat blir det ju ofta en liten grop i mitten. Det är jättegott att lägga i något bär eller någon frukt där. Jag la i ett hallon i varje och sen spritsade jag över frostingen.
Gjorde dom till mina söners födelsedagsfirande här i helgen! :) Och måste säga att frostingen var supergod! :) Det här kommer helt säkert göras flera gånger om det så var lite för sött i min smak egentligen! :)
peter8724 februari 2013
vart jättegoda.. jag tog bort hälften av smöret och bytte ut mot messmör :)
Gjorde dom till mina söners födelsedagsfirande här i helgen! :) Och måste säga att frostingen var supergod! :) Det här kommer helt säkert göras flera gånger om det så var lite för sött i min smak egentligen! :)
vart jättegoda.. jag tog bort hälften av smöret och bytte ut mot messmör :)