Jag hade en fika träff hos mig och bestämde mig för att bla baka denna tårta. Den var inte alls svår att göra (bli inte skrämda av alla ingredienser!) och resultatet blev jätte bra. Kakan blev hög och fin (som amerikanska tårtor brukar vara) och frostingen mjuk, krämig och chokladig
Ingredienser
Botten
5 dl mjöl
1,5 dl kakao
2 tsk bikarbonat (bakpulver funkar lika bra med dubbla då, alltså 4 tsk)
1/2 tsk salt
250 g smör
2,5 dl brunt socker
2 dl socker
4 stora ägg, rumstempererade i 30 min
60 g mörk choklad, smält
1 1/2 vanilj extrakt (pulver funkar i andra hand)
3 dl gräddfil
1 dl vatten
Frosting
2 dl mjölk
3 stora äggulor
1 msk mjöl
3 dl florsocker
1 tsk vanilj extrakt
350 g osaltat smör, rumstemperatur och delade i bitar
250 g mjölkchoklad
40 g mörkchoklad
En nypa salt
hej tina, jag bakar denna choklad tårta till min födelsedag, det verkar låvande men ska man smälta chokladen i bottnarna? Jag behöver svar så fort som bara möjligt men du kanske inte är in loggad. MVH emma
Denna tårtan var helt enormt god! Gjorde den till min födelsedagsfest och alla som smakade gillade den. Den var inte så svår att göra, trots alla bunkar och skålar. Nästa gång jag gör den så ska jag nog göra halva satsen, eftersom denna blev så hög. Fick inte plats i tårtkupan! =0)
Detta måste vara den bästa tårtan någonsin. En kusin frågade vad det skulle bli för tårta på fikat och då jag sa denna tårta ( eftersom hon smakat den en gång förut ) sa hon Hallelujah vad gott! högsta betyg på denna tårta!
jag undrar oxå om chokladen ska smälta? o hur mycket vaniljpulver ska man ha,msk eller tsk?
inte så god som jag hoppats,lite torr blev den oxå!
skulle man smälta chokladen eller och den till tårtbotten?