Chocolate cake delite

Serverar: 8 portioner

Mäktig och god kaka med rik chokladsmak.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 6 Risenta torkade aprikoser
  • ¾ dl kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 250 gram kesella 10%
  • 3 msk snabbkaffe utrört i lite vatten
  • ½ dl Risenta pumpakärnor
  • Servering
  • Bär
  • Vaniljkesella
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Knäck äggen i en bunke. Rör ned kesella, rårörsocker och snabbkaffe. Blanda mjöl, kakao, salt och vaniljsocker för sig. Rör ned det i smeten. Tillsätt sist pumpakärnor och hackade aprikoser .
    3. Grädda i smord och bröad form med 22 cm i diameter i 23 minuter. Kontrollera helst kakan varannan minut från 18 minuter och ta ut den så fort den "stannat".
    4. Låt svalna och låt stå i kylskåp minst två timmar före servering. Servera med bär och vaniljkesella.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben