Ett recept av Nigella Lawson, ur hennes avsnitt om comfort food (tröstmat).
Ingredienser
Kakan
Ca 6,5 dl vetemjöl special
2,5 dl strösocker
Lite mindre än 1 dl brunt socker (t.ex brun farin eller muskovadosocker)
0.5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk natriumbikarbonat
½ tsk salt
3 ägg
ca 1,5 dl gräddfil
1 msk vaniljextrakt (flytande)
Ca 1,5 dl osaltat smör (Smält och svalnat)
Lite över 1 dl majsolja
Ca 2,5 dl kallt vatten
Glasyren
2 dl bitter choklad minst 70%
2,5 dl osaltat smör rumstempererat
ca 4 dl florsocker
1 msk vaniljextrakt
Vad menar du med att man skall göra två tårtbottnar i separata formar? Räcker glasyren til två kakor menar du? Dessutom: vad har det för betydelse om jag använder vanilj i puderform i stället för flytande? I vilket fall som helst verkar tårtan vara jättesmarrig och jag hoppas kunna prova den snart.
Jag har oxå en fråga om de två formarna är det meningen att dem ska läggas ovanpå varandra efter de är klara i ugnen? eller kommer det bli två tårtor, om jag bara vill ha en tårta halverar jag då bara ingredienserna?
1/4 av chokladkrämen ska bredas ut mellan de två bottnarna och resten breds ut över och runt om den ihoplagda kakan. (se www.nigella.com)