Caramel mascarpone layer cake

Lagom söt mjuk botten fyllda med smakrik mascarpone frosting och toppad med härlig kolasås... Ljuvligt! Gick snabbt att göra tårtan eftersom den inte innehåller så många ingredienser, och den tog slut snabbare än det tog att baka den. För dem som inte har smakat mascarponeost, your missing out!

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g smör, rumstemperatur
  • 2 1/4 dl brunt socker
  • 2 ägg
  • 1 msk honung
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • Frosting
  • 250 g mascarponeost (1 paket)
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl florsocker
  • Kolasås (på tub eller hemma gjord)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två formar och lägg åt sidan.
    2. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget. Ha i honung och mjöl. Tillsätt sakta i mjölken. Fördela smeten jämt i formarna och grädda i ca 45 minuter. Låt svalna. Skär bottnen i mitten (så det blir 4 delar sammanlagt, jag hade bråttom och hoppade över det som ni kan se, men nästa gång tänker jag göra det!).
    3. Frosting: Vispa grädde och florsocker mjukt men ändå fast. Ha i mascarpone osten försiktigt med en sked. (Har du vispat grädden hårt innan du blandat i mascarponen så kommer grädden klumpa sig när du då ska ha i mascarponen.)
    4. Fyll varje lager med frostingen och ringla slutligen över kolasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ovebrink 17 augusti 2008

    låter mumsigt!!! sara

    Anja_ 23 januari 2011

    Suupergod kola tårta. Frostingen är Mumsmums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben