Strawberry cake med mascarpone cream

En tårta som ser ut som ett konstverk. Lätt att göra!

Ingredienser

  • Tårta
  • 120g smör, rumstemperatur
  • 3 dl socker
  • 2 ägg, stora
  • 1 1/2 tsk vanilj extrakt
  • 1/2 tsk salt
  • 4 msk gräddfil
  • 1 tsk bikarbonat (2 tsk bakpulver)
  • 3,5 dl mjöl
  • 2 dl jordgubbar, mosade
  • Kräm
  • 250g mascarpone ost
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl florsocker
  • Sockerlag - öppnade en konservburk med mandariner
  • Skivade jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sockerlagen (jag öppnade en konservburk med mandariner ( spelar ingen roll vad det är för frukt) och använde den sockerlagen istället för att göra en.
    2. Sätt ugnen på 180 grader och smör en form (jag använde en mellanstor rektangulär plåt (ej långform) men en rund 24 dia. går också bra). Blanda gräddfil och bikarbonat i en liten skål, lägg åt sidan.
    3. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget, vänta tills ena blandats i väl innan den andra tillsätts. Blanda i vanilj och salt. Ha i mjöl och gräddfils blandningen, vispa tills de blandats i väl. Rör sist i de mosade jordgubbarna.
    4. Häll smeten i formen och grädda i 30 min, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna ordentligt i kylen (så det blir enklare att dela dem)
    5. Kräm: Vispa ihop mascarpone, florsocker och grädde till en fast slät kräm.
    6. Om du gjort tårtan i en rund form, dela tårtan då i hälften, och sedan de två delarna i hälften igen så det blir 4 delar. Om den är gjord i en mellanstor rektangulär form dela tårtan i mitten (på längden) och sedan i hälften (på bredden) så det blir 4 delar.
    7. Sockerlagen (jag öppnade en konservburk med mandariner ( spelar ingen roll vad det är för frukt) och använde den sockerlagen istället för att göra en.
    8. Ha över lite sockerlag på första delen, täck den med kräm och ha på andra delen, fortsätt likadant tills alla delar är på varandra. Täck toppen med krämen och ha slutligen på de skivade jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben