Klargravad dillströmming

En god sill till julbordet.

Ingredienser

  • 600 g strömmingfilé
  • Lag 1
  • 1 l vatten
  • 1 ½ dl ättikssprit 12%-ig
  • 3 msk salt
  • Lag 2
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 ½ dl matolja
  • ½ dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 2 tsk krossad vitpeppar
  • 2 tsk krossad svartpeppar
  • 1 dl finhackad dill
  • Instruktioner

    Dra bort skinnet och dela varje filé i två delar. Blanda samman lag 1 och lägg i strömmingen och låt stå kallt över natten. Ta upp strömmingen ur lagen och låt rinna av. Blanda lag 2 och blanda med strömmingen i en skål, se till så lagen täcker. Låt stå kallt över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben