Klargravad strömming på fullkornsbröd

Klargravad strömming på fullkornsbröd

Ingredienser

  • Fullkornsbröd
  • 700 g strömmingsflundror
  • Ättiksprit ( 12 %)
  • Salt
  • Socker
  • Vitpeppar
  • Kryddpeppar
  • Lagerblad
  • Dill
  • Rödlök
  • Sallad
  • Ägg
  • Crème fraiche
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Dra bort skinnet från strömmingsflundrorna till filéer. Lägg dem i en förlag bestående av 5 dl vatten, 1 dl ättiksprit och 1 msk salt. Låt filéerna ligga i lagen 4-5 timmar eller tills de blivit helt vita rakt igenom. Lägg dem sedan i en lag bestående av 1 del ättiksprit, 2 delar socker och 3 delar vatten. Krydda med krossad vitpeppar, kryddpeppar, lagerblad, dillstjälkar, rödlökar och lite salt. Låt filéerna stå i kyl över natten för att dra till sig smak.
    2. Ta upp filéerna ur lagen och vänd dem i finskuren dill. Smöra en brödskiva, lägg på sallad, strömmingsfiléer, en äggklyfta och crème fraiche. Garnera med lökringar och en citronklyfta.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (1)

    heskriv 17 december 2009

    God och lättgjord. Jag la i några kryddnejlikor också. Undrar hur länge den står sig i täckt glasburk i kylen??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben