Fullkornsbröd

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Receptet är för 1 bröd Grovt bröd med tuggmotstånd,faktiskt riktigt gott, som inte behöver jäsa! Bara att röra ihop och grädda. Tips: byt/ lägg till nötter,russin,torkadfrukt,sesamfrö mm vad du gillar helt enkelt =)

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl havre eller vetekli
  • 1 dl linfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl mild yoghurt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Strö över lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Bra frukostvanor räcker länge
    Kanske verkar det väl präktigt att uppmuntra till bra frukostätande. D...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben