Fullkornsbröd

Serverar: 1 portioner

Gott, grovt bröd som inte behöver jäsa! Bara att röra ihop och grädda.

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl havre eller vetekli
  • 1 dl linfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl mild yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Strö över lite rågkross.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (1)

    maithab 20 juli 2008

    Hm, det här receptet känner jag igen!! Dubbelkopia! Jag hittade det på www.growingpeople.se

    Relaterade Artiklar

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Bra frukostvanor räcker länge
    Kanske verkar det väl präktigt att uppmuntra till bra frukostätande. D...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben