Nyttigt fullkornsbröd

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Gott och smakrikt fullkornsbröd gjort på grahamsmjöl!

Ingredienser

  • 3 dl rostade solroskärnor
  • 2 dl krossade linfrön
  • 1 l filmjölk
  • 14 dl grahamsmjöl
  • 50 g jäst
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Rosta solroskärnorna i en stekpanna
    2. Smula jästen i en degbunke Värm upp filmjölken till 37grader och häll över jästen i degbunken, blanda tills dess att den blir slät
    3. Blanda de övriga ingredienserna i en separat bunke Häll över ingredienserna i degbunken och rör om, lämna degen lite kletig, låt den sedan jäsa 30 minuter.
    4. Efter den jäst, dela degen och lägg i smörad form. Sätt in formarna med degen i kall ugn (mitten av ugnen) , slå på den på 200grader, låt grädda i 1timme. Lägg folie om brödet och låt grädda ytterligare 45minuter.
    5. Ta ut och lägg på galler för att svalna med bakhanduk ovanpå.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben