Serverar: 10-15 portioner
Gott och smakrikt fullkornsbröd gjort på grahamsmjöl!
Ingredienser
3 dl rostade solroskärnor
2 dl krossade linfrön
1 l filmjölk
14 dl grahamsmjöl
50 g jäst
Salt
Instruktioner
- Rosta solroskärnorna i en stekpanna
- Smula jästen i en degbunke Värm upp filmjölken till 37grader och häll över jästen i degbunken, blanda tills dess att den blir slät
- Blanda de övriga ingredienserna i en separat bunke
Häll över ingredienserna i degbunken och rör om, lämna degen lite kletig, låt den sedan jäsa 30 minuter.
- Efter den jäst, dela degen och lägg i smörad form.
Sätt in formarna med degen i kall ugn (mitten av ugnen) , slå på den på 200grader, låt grädda i 1timme.
Lägg folie om brödet och låt grädda ytterligare 45minuter.
- Ta ut och lägg på galler för att svalna med bakhanduk ovanpå.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Frukostvanor som varar!
Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...
Tips för vegetarianer
När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...