Rullad dillströmming
Serverar:
4-6 portioner
En gammaldags maträtt som min mormor brukade göra.
Ingredienser
600 g strömmingsfilé
Lag
2 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit 12%
5 kryddpepparkorn
1 dl hackad dill
Instruktioner
Klipp bort ryggfenan på strömmingen och rulla ihop dem med skinnsidan utåt. Lägg dem tätt ihop i en kastrull.
Blanda ihop lagen, häll den över strömmingen. Låt det hela koka upp och sen försiktigt småsjuda i 8 - 10 min.
Dra kastrullen från värmen och kyl snabbt. Strömmingen blir bäst om den får stå kallt 1 -2 dygn före servering. Äts kall med potatis och kokta ärtor.
För den som vill ha sås till passar att blanda gräddfil med senap och bostongurka.
Liknande recept
Fyllda rullader med råstekt potatis
4
4
2
Vinbräserade rullader med sås
1 h
1
Vildsvin, fyllda rullader
5
4-6
1
Färsfyllda rullader med senap och skinka
4.2
4
4
Olivfyllda rullader
30 min
3-4
Grekiska rullader med feta
5
4
1
Klargravad dillströmming
Mosters rullader i gräddsås
5
4
Vaniljparfait på pinne rullad i rostade nötter
12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!