Grekiska rullader med feta

Serverar: 4 portioner

Gott och enkelt!

Ingredienser

  • 4 lövbiffar
  • 1 sötpotatis
  • 1 pkt bacon skurna i små bitar
  • 5-10 soltorkade tomatbitar
  • 100 fetaost
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 gul lök, finhackad
  • Peppar
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Skär sötpotatisen i småbitar och stek dem i olivolja tills de blir lite mjuka. Skär de soltorkade tomatbitarna i små bitar och fräs i stekpannan tillsammans med baconen.
    2. När de är klara tillsätter du den stekta sötpotatisen och den finhackade löken. Pressa ned vitlöken och smula över fetaosten och stek tills den har smält.
    3. Lägg sedan blandningen på lövbiffen och rulla ihop. Fräs på i stekpanna tills köttet är klart. Stick i en tandpetare genom de ihoprullade lövbiffarna och garnera med en oliv längst upp.
    4. Servera gärna med lite grönt eller lite fetaost, kärnfria kalamataoliver och soltorkade tomater. Glöm inte att hälla på lite olivolja och oregano över dem bara.
    5. Kali Orexi - smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lenabet 31 oktober 2009

    Jag gjorde lövbiffarna utan sötpotatis och med marinerade vitlöksklyftor. Det blev jättegott. Det här ska jag göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben