Färsfyllda rullader med senap och skinka

Serverar: 4 portioner

Få ingredienser, mycket smak och snabb tillagning, kan det bli något bättre. Eftersom jag inte hade Kelda tomatsås hemma, tog jag ICA´s pastasås med vitlök och det blev jättegott.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 8 skivor rökt skinka
  • 2 msk fransk senap, jag tog fransk senap och skånsk grov senap (en del av varje)
  • 1 förpackning (2½ dl) Kelda tomatsås, eller annan valfri
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Blanda färsen med salt och peppar. Forma åtta avlånga bullar.
    3. Bred senap på skinkskivorna och rulla in en färsbulle i varje. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
    4. Häll över tomatsås och strö över ost. Tillaga mitt i ugnen 20 minuter.
    5. Servera ex med pressad potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Clis 30 september 2009

    Det va riktigt mumsigt! Fast vi skippade senapen och lindade en baconskiva runt köttfärsen och skinkan istället :)

    Gul13 28 mars 2011

    Tack för ett gott recept. Jag hade dock bara bacon hemma så det fick bli lammfärs och bacon. Jättegott.

    shrin 24 maj 2011

    Helt ok! Kommer dock krydda mer nästa gång. Kan ju varieras i det oändliga!

    Virran05 1 augusti 2013

    Supergott! Hade dock inte Keldas tomatsås men tog Findus pastasås med tomat och vitlök samt lite Milda Mat Extra istället och sen toppade jag det hela med riven västerbottenost! Serverade med "fjärilspasta" Farfalle. Mycket god rätt som vi absolut kommer att göra igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben