Klassens goda äppelkaka

Tid: 1 timme

receptet kommer från Matmagasinet

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 äpplen
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Rör ner yoghurt och citronskal. Häll smeten i en smord och bröad rund bakform ca 1 ½ liter. Kärna ur och klyfta äpplen stick ner dem i smeten strö över pinjenötterna. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Låt kakan kallna och strö över florsocker. .

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben