Klassisk Ceasarsallad

Serverar: 6 portioner

En lätt och krämig dressing full av smak gör denna sallad till en hälsosam njutning för både kropp och själ.

Ingredienser

  • 6 skivor dagsgammalt osötat vitt bröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 huvud romansallad
  • 1 tsk svartpeppar
  • Dressing
  • 2 ansjovisar
  • 2 msk naturell lättyoghurt
  • 2 msk vatten
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk senapspulver
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg bröden på en plåt och rosta i ugnen tills de är gyllene, cirka 8 minuter, vänd bröden en gång.
    2. Halvera vitlöksklyftan och gnid in brödskivorna på båda sidor med vitlök. Pressa den försiktigt mot brödet så fastnar små bitar av vitlök på brödet. Hacka vitlöksklyftan och lägg åt sidan.
    3. Hacka ansjovisarna fint. Blanda yoghurt, vatten, parmesanost, olja, vinäger, senap, ansjovis och vitlök i en skål. Blanda väl.
    4. Skölj salladen och riv den i lagom stora bitar. Lägg salladen i en skål och häll över dressingen. Blanda salladen försiktigt så att den täcks av dressingen. Strö över brödkrutonger och svartpeppar. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben