Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj två avlånga brödformar. Strö vetemjöl eller ströbröd på kanterna så att kavringen inte fastnar.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap, blanda snabbt till en tjock smet. Rör med en slev eller försiktigt med en visp. Smeten blir lös och påminner om en sockerkakssmet.
Tänk på att inte vispa smeten för hårt eller köra den för länge i degblandaren då den blir seg. Häll upp smeten i formarna. Fyll upp till ¾ av formen för att få höga och fina kavringar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
Jag kunde inte låta bli att göra en limpa till, barnen höll på att lyncha mig...Trodde inte att det skulle bli så hysteriskt på ett bröd..Jag har ju bara en brödform så jag halverade receptet..Synd att man inte kommer på sånt här själv..Men å andra sidan så tog det mig ett tag innan jag hittade det på nätet..1-1 till till mig och den som kom på detta :)
begeanka30 oktober 2009
Älskar kavring, tack för det underbara receptet. Familjen gillar det skarpt och jag ska testa när dieten är klar. ;-)
sikaal2 februari 2010
Jättegott! :-D och lättbakat!
Faast jag får ju erkänna att jag minskade lite på sirapen, "skäms" :-(
Tack för att du hittade det receptet
Lena
2mrsh2 augusti 2011
Underbar!
Mumsfilibabba215 november 2011
Ja, detta bröd kan verkligen alla göra. Både super enkelt och super gott! Aldrig mer köpekavring för min del. Håller sej färskt jättelänge dessutom. Solklar 5:a från mej. Tack ska du ha!!
Tinak11 februari 2012
Mycket gott, använder det även när jag gör förätter med kavring.
kakmagen18 juni 2013
Detta bröd kan verkligen alla baka! Jag använde fryst fil och det blev hur bra som helst ändå! 5 stjärnor får detta recept av mig. :-)
Birgitta23 december 2017
Testade att baka detta bröd med yoghurt istället för filmjölk.Hade ingen filmjölk hemma. Minskade ner på bikarbonat till ca hälften och 3 dl sirap ist. för 4 dl och lade till fänkål och kummin som jag mortlade med saltet.
Blev jättebra resultat!
Det ska testas, kavring är ju så gott :)
Jag kunde inte låta bli att göra en limpa till, barnen höll på att lyncha mig...Trodde inte att det skulle bli så hysteriskt på ett bröd..Jag har ju bara en brödform så jag halverade receptet..Synd att man inte kommer på sånt här själv..Men å andra sidan så tog det mig ett tag innan jag hittade det på nätet..1-1 till till mig och den som kom på detta :)
Älskar kavring, tack för det underbara receptet. Familjen gillar det skarpt och jag ska testa när dieten är klar. ;-)
Jättegott! :-D och lättbakat! Faast jag får ju erkänna att jag minskade lite på sirapen, "skäms" :-( Tack för att du hittade det receptet Lena
Underbar!
Ja, detta bröd kan verkligen alla göra. Både super enkelt och super gott! Aldrig mer köpekavring för min del. Håller sej färskt jättelänge dessutom. Solklar 5:a från mej. Tack ska du ha!!
Mycket gott, använder det även när jag gör förätter med kavring.
Detta bröd kan verkligen alla baka! Jag använde fryst fil och det blev hur bra som helst ändå! 5 stjärnor får detta recept av mig. :-)
Testade att baka detta bröd med yoghurt istället för filmjölk.Hade ingen filmjölk hemma. Minskade ner på bikarbonat till ca hälften och 3 dl sirap ist. för 4 dl och lade till fänkål och kummin som jag mortlade med saltet. Blev jättebra resultat!