Kavring klassisk

Serverar: 6 portioner

Detta bröd kan alla göra !

Ingredienser

  • 6 dl filmjölk
  • 4 dl mörk sirap
  • 2 ½ msk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl special
  • 8 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två avlånga brödformar. Strö vetemjöl eller ströbröd på kanterna så att kavringen inte fastnar.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap, blanda snabbt till en tjock smet. Rör med en slev eller försiktigt med en visp. Smeten blir lös och påminner om en sockerkakssmet.
    3. Tänk på att inte vispa smeten för hårt eller köra den för länge i degblandaren då den blir seg. Häll upp smeten i formarna. Fyll upp till ¾ av formen för att få höga och fina kavringar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 40 min
    2
    4
    5
    2 h 30 min
    6
    3

    Kommentarer (9)

    bikbok 4 augusti 2009

    Det ska testas, kavring är ju så gott :)

    jimboz 4 augusti 2009

    Jag kunde inte låta bli att göra en limpa till, barnen höll på att lyncha mig...Trodde inte att det skulle bli så hysteriskt på ett bröd..Jag har ju bara en brödform så jag halverade receptet..Synd att man inte kommer på sånt här själv..Men å andra sidan så tog det mig ett tag innan jag hittade det på nätet..1-1 till till mig och den som kom på detta :)

    begeanka 30 oktober 2009

    Älskar kavring, tack för det underbara receptet. Familjen gillar det skarpt och jag ska testa när dieten är klar. ;-)

    sikaal 2 februari 2010

    Jättegott! :-D och lättbakat! Faast jag får ju erkänna att jag minskade lite på sirapen, "skäms" :-( Tack för att du hittade det receptet Lena

    2mrsh 2 augusti 2011

    Underbar!

    Mumsfilibabba2 15 november 2011

    Ja, detta bröd kan verkligen alla göra. Både super enkelt och super gott! Aldrig mer köpekavring för min del. Håller sej färskt jättelänge dessutom. Solklar 5:a från mej. Tack ska du ha!!

    Tinak 11 februari 2012

    Mycket gott, använder det även när jag gör förätter med kavring.

    kakmagen 18 juni 2013

    Detta bröd kan verkligen alla baka! Jag använde fryst fil och det blev hur bra som helst ändå! 5 stjärnor får detta recept av mig. :-)

    Birgitta 23 december 2017

    Testade att baka detta bröd med yoghurt istället för filmjölk.Hade ingen filmjölk hemma. Minskade ner på bikarbonat till ca hälften och 3 dl sirap ist. för 4 dl och lade till fänkål och kummin som jag mortlade med saltet. Blev jättebra resultat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben