Matjesilltårta med botten av kavring

Serverar: 8 portioner

Gott med en iskall öl till

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 6 matjessillfiléer
  • 1 knippa gräslök
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 ½ dl kesella
  • 1 burk stenbitsrom (svart eller röd, à 60 g)
  • Tårtbotten
  • 1 liten kavring (ca 300 g)
  • 1 dl smält smör
  • Instruktioner

    1. Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
    3. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering. Vispa grädden. Blanda detta med crème fraiche och kesella.
    4. Ta upp och gelatinbladen. Värm dem i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjessillsblandningen. Fördela över kavringsbottnen. Ställ kallt, gärna över natten.
    5. Garnera med stenbitsrom och hackad gräslök.

    Liknande recept

    5
    1 h 40 min
    2
    4
    3.8
    1 h
    10-12
    1
    5
    2 h 30 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben