Årjängs Kavring

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Mycket saftigt o gott bröd!!

Ingredienser

  • ½ L Filmjölk
  • 1 L Rågsikt
  • 2 msk Brödkryddor
  • 2 tsk Bikarbonat
  • 1 tsk Bakpulver
  • 2 dl Mörk sirap
  • Instruktioner

    Snabbt ,lätt o enkelt...du behöver aldrig ta i "degen" utan rör bara ihop allt eller kör med elvisp o klicka den kladdiga smeten/degen ut i 2 st avlånga bröd formar Grädda i ugnen på 150 grader i 1½ timme

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    6
    3

    Kommentarer (4)

    MatAnders 18 december 2010

    Riktigt gott råkade köpa brödsirap men blev kanongott o lätt att göra tack ska du ha.

    Cassiopeya 15 februari 2011

    Blev tipsad av MatAnders att testa dessa, de står nu i ugnen. Verkligen lätta att röra ihop, får se hur de smakar om en timme drygt :)

    Cassiopeya 15 februari 2011

    Gott, snabbt och enkelt! En riktig höjdare helt enkelt :)

    b58ibbi 11 januari 2012

    var i ugnen ska de gräddas?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben