Lika lätt att göra som en sockerkaksmet!
Blir perfekt till julskinkan när den görs i grisform.
Får en lätt smak av vörtbröd!
15 min arbetstid.
1½ timma väntetid.
Ingredienser
12 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk Santa maria vörtmix
5 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
Instruktioner
- Smöra och bröa 2 formar på c:a 1½ l styck
av valfritt utseende
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Alla torra ingredienser blandas väl i en bunke.Tillsätt fil och sirap
- Blanda väl med degkrokar, ska bli en tjock och seg smet. Ej deg.
- Häll i formarna och jämna till ytan.
- Placera omgående på nedre falsen i ugnen.
Grädda i c:a 90 min.
- Låt svalna inlindad i bakduk.
- Går perfekt att frysa. Skivas i tunna skivor.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Har ändrat receptnamnet till Vört kavring.