Vört kavring

Lika lätt att göra som en sockerkaksmet! Blir perfekt till julskinkan när den görs i grisform. Får en lätt smak av vörtbröd! 15 min arbetstid. 1½ timma väntetid.

Ingredienser

  • 12 dl rågsikt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Santa maria vörtmix
  • 5 dl filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Smöra och bröa 2 formar på c:a 1½ l styck av valfritt utseende
    2. Sätt ugnen på 150 grader.
    3. Alla torra ingredienser blandas väl i en bunke.Tillsätt fil och sirap
    4. Blanda väl med degkrokar, ska bli en tjock och seg smet. Ej deg.
    5. Häll i formarna och jämna till ytan.
    6. Placera omgående på nedre falsen i ugnen. Grädda i c:a 90 min.
    7. Låt svalna inlindad i bakduk.
    8. Går perfekt att frysa. Skivas i tunna skivor.

    Liknande recept

    5
    1 h 40 min
    2
    4
    5
    2 h 30 min
    6
    3

    Kommentarer (1)

    Anderstam 3 februari 2012

    Har ändrat receptnamnet till Vört kavring.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben