Klassisk chokladtårta

Serverar: 10 portioner

Klassisk fransk chokladkaka blir en festlig tårta när den garneras med grädde.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • 2 dl grädde
  • Kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Smöra och mjöla en kakform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
    3. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i vattenbad eller i mikrovågsugn.
    4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
    5. Rör ner den smälta chokladblandningen.
    6. Blanda försiktigt ner mjölet.
    7. Häll smeten i formen och grädda i 15-20 minuter.
    8. Låt kakan svalna och garnera med vispd grädde och pudra över kakaopulver.
    9. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben