Klassiska brownies

Brownies med choklad och lite vaniljsocker – enklare kan det inte bli. Klipp ut en schablon i vanligt skrivpapper och pudra florsocker i ett fint mönster över varje kaka.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Smält smör och choklad. Vispa ägg och socker. Rör ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt den smälta chokladblandningen.
    3. Häll smeten i liten långpanna och grädda cirka 20 minuter.
    4. Låt svalna och skär sedan i kvadrater. Pudra med florsocker. Klipp ut en schablon i vanligt skrivpapper och pudra florsocker i ett fint mönster över varje kaka.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bellsibells 14 februari 2011

    Helt fantastiska!

    pannkaksmaria 2 maj 2014

    Jättegoda! Testade att även göra ett fudgetäcke med minimarchmallows i och lägga ovanpå, det blev supergott och hela familjen älskar den! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben