Klickkakor med russin och choklad

Serverar: 70 portioner

Enkelt och snabbt.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl russin
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Hacka russinen. Finhacka chokladen. Rör ner russin och choklad i smeten.
    3. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta in det i degen. Klicka ut degen på bakpappersklädda plåtar. Platta till dem lätt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben