Knäck i olika former

Serverar: 50-60 portioner

Mycket goda knäck...

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljussirap
  • 2 dl socker
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Rör sedan inte för mycket. Bubbelkoka, gör kulprov efter ca 15 minuter i kallt vatten. Den är klar när man kan forma till en kula. Eller använd termometer 120° till mjuk knäck, 125° till hård knäck. Häll upp i små formar.
    2. Mandelknäck: Rör i ett par msk hackad skållad mandel precis innan knäcken är klar.
    3. Slickepinnar: Klicka avlånga knäckar på bakplåtspapper. Tryck fast små pinnar. Doppa slickepinnarna i smält blockchoklad, gärna med smak av kola eller liknande. Lägg på papper att stelna.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10
    4.4
    100
    25

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd
    Även i Sverige börjar det bli allt vanligare med bröd till maten. Men...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben