Knäck med messmör

Serverar: 50 portioner

Den här knäcken lär vara rund i smaken, fyllig och lagom seg.

Ingredienser

  • ½ dl sötmandel
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl Fjällbrynt messmör
  • Instruktioner

    1. Skålla, skala och hacka sötmandel. Blanda ljus sirap, smör, grädde, socker och messmör i en kastrull. Koka och rör regelbundet tills en droppe smet kan formas till en kula i kallt vatten eller koka till 124 grader.
    2. Blanda i mandeln och fyll ca 50 små formar. Låt knäcken stelna på sval plats.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben