Knäckäppelpaj

Sommaräpple och sötsyrliga hallon under knäckigt täcke. Lika snabbt att laga som somrigt gott!

Ingredienser

  • 600 g äpplen
  • 150 g hallon
  • 2 tsk kanel
  • 200 g smör
  • 2 dl rörsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kokosflingor
  • 1 tsk flingsalt
  • Tillbehör
  • Lättvispad grädde eller vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala, kärna ur och dela äpplena. Lägg dem i en pajform, 26 cm i diameter tillsammans med hallon och kanel. Smält smöret i en kastrull tillsammans med socker, sirap och vispgrädde.
    3. Ta av från värmen. Tillsätt alla de torra ingredienserna. Fördela smeten över äpplena och grädda 20-25 minuter tills pajen fått färg. Låt svalna.
    4. Servera pajen med lättvispad grädde eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben