Knäckäppelpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Ett jättegott äppelpaj recept, men inget för den som bantar...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 125 g smält smör
  • Fyllning
  • 4 äpplen
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk kanel
  • 100 g flagad mandel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200ºC. Blanda samman havregryn, mjöl och socker. Rör ner smöret och tryck ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Förgrädda i ca 10 min. Låt den svalna. Skala och skär äpplena i klyftor. Fördela dem i pajskalet. Smält smör och rör ner socker och mjöl. Späd med grädden till en tjock sås och låt den sjuda några minuter. Rör ner kanel och mandel. Bred ut såsen över äpplena. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    alexal 17 september 2010

    Super god! Bjöd på den på jobbet och fick sedan dela ut receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben