Knäckebröd/snacks

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Supergott! Som man kan äta med ost på eller bara som snacks till drinken!

Ingredienser

  • 3 dl majsmjöl
  • 1½ dl solroskärnor
  • 0,75 dl linfrö, hälften hela och hälften krossade
  • 0,75 dl pumpakärnor
  • 1 krm salt
  • 1½ dl rapsolja
  • 3 dl vatten
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Blanda i en bunke majsmjöl, solroskärnor, linfrö, pumpakärnor och salt. Häll därefter i oljan och vattnet. Blanda snabbt ihop till en deg.
    2. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Klicka ut degen på plåtarna och smeta ut degen tunt med en vattensköljd sked. Strö lite flingsalt över degen.
    3. Sätt in plåtarna i 150 graders varm ugn och grädda i ca 1 timme.
    4. Om du inte har varmluftsugn så skifta plåtarna efter halva tiden.
    5. Knäcket bryts i bitar då det kallnat..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben