Knäckebröd Dukanvänligt

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme

En knaprig favorit från perioden då vi åt enligt Dukandieten. För "dukanare" kan jag upplysa om att hela satsen innehåller 16,7 matskedar havrekli. Knäckebröden skärs föreslagsvis innan gräddning i 16 rutor, vilket ger ca 1 msk havrekli per knäckebröd.

Ingredienser

  • ½ dl vatten
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 125 g lättkesella
  • 2 ½ dl havrekli
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla ingredienser till en slät smet. Kavla till önskad tjocklek mellan två bakplåtspapper, gärna av silikon. Dra bort det övre pappret och skåra ut rutor i önskad storlek. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Stäng då av ugnen, ta ut plåten och sära lite på knäckerutorna. Sätt sedan in plåten igen i den varma ugnen och låt dem stå tills de torkat. Goda att äta som knäckebröd, snacks eller krossa över fil.
    3. Förslag på smaksättning:
    4. Strö över flingsalt och torkad timjan över de ogräddade knäckebröden och tryck till lite så det fastnar. För knäckesnacks á la nachos: Stö över rökt paprikapulver och/eller vitlökspulver eller lökpulver över de ogräddade knäckebröden. För "skorpor" så rör ner 1tsk kanel, 1 tsk färdigmalda pepparkakskryddor eller 1 tsk nystött kardemumma och 1 msk sötningsmedel i smeten, eller strö det över och tryck till lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben