En knaprig favorit från perioden då vi åt enligt Dukandieten.
För "dukanare" kan jag upplysa om att hela satsen innehåller 16,7 matskedar havrekli. Knäckebröden skärs föreslagsvis innan gräddning i 16 rutor, vilket ger ca 1 msk havrekli per knäckebröd.
Ingredienser
½ dl vatten
½ tsk hjorthornssalt
125 g lättkesella
2 ½ dl havrekli
1 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla ingredienser till en slät smet. Kavla till önskad tjocklek mellan två bakplåtspapper, gärna av silikon.
Dra bort det övre pappret och skåra ut rutor i önskad storlek.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Stäng då av ugnen, ta ut plåten och sära lite på knäckerutorna.
Sätt sedan in plåten igen i den varma ugnen och låt dem stå tills de torkat.
Goda att äta som knäckebröd, snacks eller krossa över fil.
- Förslag på smaksättning:
- Strö över flingsalt och torkad timjan över de ogräddade knäckebröden och tryck till lite så det fastnar.
För knäckesnacks á la nachos: Stö över rökt paprikapulver och/eller vitlökspulver eller lökpulver över de ogräddade knäckebröden.
För "skorpor" så rör ner 1tsk kanel, 1 tsk färdigmalda pepparkakskryddor eller 1 tsk nystött kardemumma och 1 msk sötningsmedel i smeten, eller strö det över och tryck till lite.
Liknande recept
Kommentarer (0)