Knäckebröd med surdeg

Tid: 12 timmar

Detta recept har jag modifierat för att bli 2 plåtar. Jag har testat lite olika kryddningar, men kommit fram till att vår favorit är flingsalt. Därför är receptet enligt detta, men det står dig fritt att prova dig fram.

Ingredienser

  • Moment 1
  • 50 g surgrund (från kylen)
  • 100 g vatten
  • 125 g fint rågmjöl
  • 90 g vetemjöl
  • ca 15 g honung
  • 1 tsk salt
  • Moment 2
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser i moment 1 för hand. Täck med gladpack eller ett lock. Låt stå över dagen - eller natten - i rumstemperatur. Moment 2: Vält ut degen på mjölat bakbord. Dela i två delar. Kavla ut medan du vänder ofta för att det inte ska fastna. När det börjar bli en tunn kaka - lägg på bakplåtspapper och fortsätt kavla till plåtstorlek. Nagga, dela (sporra gärna), fukta med blomspruta och strö över flingsalt. Skjuts in i varm ugn, på varm plåt (uppvärmd MED ugnen). Baka av i ca 8 minuter. Håll koll! Knäckisarna är ganska sega när de kommer ur ugnen. Låt svalna på galler och sära så fort du kan för att ligga kvar och torka/svalna över natten (/dagen). Njuts helst helt naturella som snacks. Annars med en liten klick margarin/smör eller färskost. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lena4 21 mars 2011

    Å så sugen jag blir att baka detta. Ska prova när min surdeg är klar. Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben