Knäckepizza med pumpakräm

Serverar: 4 portioner

En nyttigare pizzavariant gjord på knäckebröd. Som variation kan du använda sötpotatis istället för pumpa.

Ingredienser

  • 4 stora runda knäckebröd
  • Pumpakräm
  • ½ butternutpumpa
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Topping
  • 250 g vegochorizo, t ex Wheaty Gran Chorizo, skivad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, 240 g, i fjärdedelar
  • 1 röd paprika, i strimlor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala pumpan och skär i kuber. Blanda med olivoljan på en plåt. Salta och peppra. Baka i ugnen i ca 20 minuter eller tills pumpan är mjuk. Ta ut och mixa slät med en stavmixer.
    3. Lägg fyra knäckebrödsrundlar på bakplåtspappersklädda plåtar. Bred pumpakräm på varje och toppa med chorizo, rödlök, kronärtskocksbitar och paprika.
    4. Grädda i 10 minuter eller tills chorizon börjar få färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben