Smörstekt skrei med pumpapuré

Serverar: 4 portioner

Saftigare och godare fisk får man leta efter! Tillsammans med den goda pumpapurén, ger du dina middagsgäster en middag de sent kommer att glömma.

Ingredienser

  • 4 fina bitar av skreirygg med skinn, á 160g
  • Rapsolja
  • 80 g smör
  • 1 liten butternut pumpa
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liten knöl ingefära
  • 1 bananschalottenlökar
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk vit balsamicovinäger
  • ½ chilifrukt
  • 1 ask vattenkrasse, ca 80g
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Eventuellt kokt potatis eller klyftpotatis i ugn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Salta och peppra skreibitarna och halstra dem i en stekpanna med olja ca 3 minuter per sida så att de får fin färg. Lägg i ca 30 g smör mot slutet och ös smöret över fisken med en sked.
    3. Stoppa in hela pannan i ugnen och stek i 7-8 minuter eller om du använder en digitaltermometer, tills innertemperaturen är 44-55 grader.
    4. Skala pumpan och kärna ur. Skär i sockerbitsstora tärningar, lägg tärningarna i en kastrull, slå över vinet och koka mjuka under lock i ca 10 minuter. Mixa de mjuka tärningarna till en slät pumpakräm. Tillsätt 50 g smör och ca 1 tsk finriven ingefära. Rör om och smaka av med salt och peppar.
    5. Finhacka schalottenlök och lägg den tillsammans med rapsolja och vinäger i en kastrull. Koka löken mjuk och smaka av vinägretten med salt och peppar. Vänd ner en halv strimlad chilifrukt i vinägretten.
    6. Servera fisken med pumpapurén, vinägretten och eventuellt kokt potatis eller klyftpotatis. Garnera med vattenkrasse.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben