Smörstekta kantareller på krispig rösti

Serverar: 4 portioner

Kantareller mums.....

Ingredienser

  • 500 g kantareller
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök
  • 10 stora potatisar
  • smör och rapsolja till stekning
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Rensa kantarellerna genom att borsta av jorden med en liten pensel.
    2. Skala och riv potatisen, krama sedan ur så mycket vätska du kan ur den. Blanda potatisen med ägget och smaka av med salt och peppar.
    3. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna, lägg i potatissmeten och platta ut till en jämntjock kaka. Stek röstin krispigt gyllenbrun på båda sidorna, Lägg sedan över den på en plåt och låt den bli färdig i ugnen, 200 grader ca 10 minuter.
    4. Lägg kantarellerna i en kall stekpanna och sätt på värmen, Tillsätt en rejäl smörklick när vätskan dunstat bort. Smörstek med finhackad schalotttenlök tills det börjar poppa i pannan. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben